Foto © Anna Järphammar

Foto © Anna Järphammar

Sophies Canelé erbjuder franska bakverk i Stockholm – äkta ”canelés” från regionen Bordeaux i Frankrike.

Sophie Maillard bakar dessa utsökta små bakverk på traditionellt Bordeaux-vis med ingredienser av högsta kvalitet, utan varken tillsatsämnen eller konserveringsämnen.

Sophie upptäckte ”canelé”-bakverken under sina universitetsstudier i Bordeaux i början av 90-talet och blev ”beroende” efter första tuggan. En uppenbarelse!

Efter en 15-årig karriär i den franska flottan kom hon till Sverige vintern 2009. Eftersom hon inte kunde hitta några ”caneléer” i Stockholm bestämde hon sig för att baka själv för att stilla sin längtan och för att glädja sin familj och sina vänner.

Vid en fika hemma hos sig tillsammans med sina svenska vänner som inte känner till denna specialitet blir vännerna så entusiastiska att Sophie får idén att dela med sig en bit av det franska köket till svenskarna och till Stockholm. Kort därpå påbörjar hon produktionen av mini-caneléer och börjar försäljningen i en kompis café. Beställningarna börjar komma in och äventyret har börjat!