vin- och champagne provningar hos sophies canelé

Vi introducerar vin- och champagne provningar hos Sophies Canelé i Vasastan, med olika tema som du kan läsa om nedanför. Provningarna leds av Emmanuel Rothan-Cederberg, en fransman som utbildade sig till sommelier på sidan av sina studier på Handelshögskolan i Lyon. 

Vill du fördjupa dina vinkunskaper eller överraska vinentusiasten i din familj med en vinprovning ? Sophies vinprovningar finns att köpa som presentkort i butiken!

Provningarna är tillgängliga både på svenska och franska! 

 

Emmanuel Rothan-Cederberg

Emmanuel Rothan-Cederberg

Hej! Emmanuel heter jag.

Jag är en fransman från Alsace, ett område i östra Frankrike berömt för sina fina vita viner och ljuvliga matkultur. Mat och vin har alltid varit av stor betydelse i min familj, och intresset var så stort att  jag valde att utbilda mig till sommelier på sidan av mina studier som ekonom. Jag bor i Sverige med min familj sedan 2012, och jag har med stor glädje delat av min passion för vin under många roliga provningar för vänner och kollegor.

Jag utnyttjar Systembolagets breda sortiment av viner från hela världen för att hitta intressanta jämförelse med vinerna från Frankrike. Man får på så sätt perspektivet som ofta saknas i mitt hemland, där franska viner styr marknaden och utbudet av utländska viner tyvärr är begränsat. 

Jag ser fram emot att dela med mig av nya vinupplevelser, massor med anekdoter, rekommendation av matkombinationer och inköpstips från Systembolagets beställningssortiment!
 


 

vindegustation.jpg

Vinproving “Le Tour de France”

Tisdag den 16 januari kl.18.00 hos Sophies Canelé, St Eriksgatan 81, Stockholm. Animeras på svenska!

Från Champagne i Norr till Languedoc i Syd genom Alsace, Loiredalen, Bourgogne, Rhonedalen och Bordeaux, åtta viner som bjuder till en färd i smak världen.
Antal deltagare begränsat till 14 personer, föranmälan krävs.
Presentationen sker på svenska.
Minimiålder 25 år.
Beräknad tid : tre timmar

Pris : 450 SEK par deltagare

Kontakta Sophie för att boka din plats via formuläret nedan, eller direkt i butiken! 

 

vin.jpg

Degustation France vs. Nouveau Monde - Millésime 2014

Mercredi 21 février à 18:00 chez Sophies Canelé, St.Eriksgatan 81, Stockholm

Quatre duels à l'aveugle dans lesquels un vin rouge francais affronte son rival du Nouveau Monde. Mêmes cépages, même millésime et même classe de prix, seuls le terroir et le talent du viticulteur feront la différence. Saurez-vous distinguer le vin français dans chacune des paires ?

Le meilleur dégustateur remportera un bon d'achat de 300 SEK valable pour un dîner à deux chez Sophies Canelé.

 • Nombre de participants limité à 14. Inscription préalable obligatoire.
 • Animation en français
 •  ge minimum 25 ans.
 • Durée approximative : 3 heures.
 • Prix : 750 SEK par participant

Contactez Sophie via le formulaire ci dessous pour reserver votre place, ou effectuez votre reservation directement en boutique! 

whitewine.jpg

Champagne et vins blancs, une dégustation 100% Chardonnay

Mercredi 14 mars à 18:00 chez Sophies Canelé, St.Eriksgatan 81, Stockholm.

De la champagne au Languedoc en passant par la Bourgogne, une initiation à la dégustation de vins typiques de leur appellation suivis de leur homologue de prestige : Crémant de Loire, Champagne Ayala Blanc de Blanc 2008,  Montagny Premier Cru, Chablis Grand Cru...

Sept grands vins pour une soirée aux notes de fleur blanche et d'agrumes, un cadeau à se faire ou à offrir.

 • Nombre de participants limité à 12 personnes, inscription préalable obligatoire. 
 • Animation en français.
 • Age minimum 25 ans.
 • Durée approximative : 2h30.
 • Prix : 500 SEK par participant
   

Contactez Sophie via le formulaire ci dessous pour reserver votre place, ou effectuez votre reservation directement en boutique! 

 

Vad händer under en vinprovning? 

Vinprovningen äger rum hos Sophies Canelé, i Stockholm, och i slutet sällskap. Det kräver absolut ingen tidigare erfarenhet eller särskild kunskap, för att vara med: alla har olika smaker och ingen kan ha fel !

Varje deltagare sitter framför två glas som står på vit duk. Sommelieren börjar med en enkel förklaring av vintillverkningsprocessen och sedan presenterasr varje vin eller vinkombination med bilder och kartor av odlingsområdena.


Med hjälp av en sortimentlåda av 88 olika rena vindofter försöker vi att skilja enstaka typiska dofter som ofta avslöjar ursprunget eller druvan. Det är en underbar upplevelse när man hel plötslig prickar rätt på en särskild doft som man sedan kan knyta till ett visst vin !


Alla får en specifik underlagsblankett för att hjälpa till med anteckningar kring varje vin men det är absolut inget krav att fylla i det.


 

boka din plats / RESERVEZ VOTRE PLACE

Ditt namn *
Ditt namn
Välj vilken provning du vill delta i / Choisissez la degustation à laquelle vous voulez participer.