vin- och champagne provningar hos sophies canelé

Vi introducerar vin- och champagne provningar hos Sophies Canelé i Vasastan, med olika tema som du kan läsa om nedanför. Provningarna leds av Emmanuel Rothan-Cederberg, en fransman som utbildade sig till sommelier på sidan av sina studier på Handelshögskolan i Lyon. 

Vill du fördjupa dina vinkunskaper eller överraska vinentusiasten i din familj med en vinprovning ? Sophies vinprovningar finns att köpa som presentkort i butiken!

Provningarna är tillgängliga både på svenska och franska! 

 

  Emmanuel Rothan-Cederberg

Emmanuel Rothan-Cederberg

Hej! Emmanuel heter jag.

Jag är en fransman från Alsace, ett område i östra Frankrike berömt för sina fina vita viner och ljuvliga matkultur. Mat och vin har alltid varit av stor betydelse i min familj, och intresset var så stort att  jag valde att utbilda mig till sommelier på sidan av mina studier som ekonom. Jag bor i Sverige med min familj sedan 2012, och jag har med stor glädje delat av min passion för vin under många roliga provningar för vänner och kollegor.

Jag utnyttjar Systembolagets breda sortiment av viner från hela världen för att hitta intressanta jämförelse med vinerna från Frankrike. Man får på så sätt perspektivet som ofta saknas i mitt hemland, där franska viner styr marknaden och utbudet av utländska viner tyvärr är begränsat. 

Jag ser fram emot att dela med mig av nya vinupplevelser, massor med anekdoter, rekommendation av matkombinationer och inköpstips från Systembolagets beställningssortiment!

 

henry-fournier-68573-unsplash.jpg

Vinprovning “Champagne Prestige”

Måndag den 11:e Juni kl.18.00 hos Sophies Canelé, St Eriksgatan 81, Stockholm.

En fantastisk och lyxig kväll där tio olika champagne utvalda med omsorg väntar på dig i Spiegelau glasen på ett fint dukat bord...Du får också lära dig det viktigaste när de gäller Kungen av de mousserande vinerna. Var kommer egentligen bubblorna ifrån eller vad menas med Extra Brut och Premier Cru?

Vi börjar med tre olika Blanc de Blancs (100% Chardonnay) från såväl kända som väldigt prisvärda champagnehus.

Den prestigefyllda Dom Pérignon 2009 blir kvällens höjdpunkt och avslutning på den andra serien av "Brut" champagnerna där du med stor sannolikhet hittar nya favoriter.

Den tredje serien består av  två rosé Champagner med bland annat en sällsynt "rosé de saignée" innan vi avslutar med en läcker Blanc de Noirs, en champagne gjord på bara den blå druvan Pinot Noir som öppnar en hel ny smakvärld.

Passa på att boka din plats snarast ! Antal deltagare begränsat till 14 personer, föranmälan krävs.

  • Presentationen sker på svenska.
  • Minimiålder 25 år.
  • Beräknad tid : tre timmar
  • Pris : 950 SEK par deltagare

Kontakta Sophie för att boka din plats via formuläret nedan, eller direkt i butiken! 

 

 

Vad händer under en vinprovning? 

Vinprovningen äger rum hos Sophies Canelé, i Stockholm, och i slutet sällskap. Det kräver absolut ingen tidigare erfarenhet eller särskild kunskap, för att vara med: alla har olika smaker och ingen kan ha fel !

Varje deltagare sitter framför två glas som står på vit duk. Sommelieren börjar med en enkel förklaring av vintillverkningsprocessen och sedan presenterasr varje vin eller vinkombination med bilder och kartor av odlingsområdena.


Med hjälp av en sortimentlåda av 88 olika rena vindofter försöker vi att skilja enstaka typiska dofter som ofta avslöjar ursprunget eller druvan. Det är en underbar upplevelse när man hel plötslig prickar rätt på en särskild doft som man sedan kan knyta till ett visst vin !


Alla får en specifik underlagsblankett för att hjälpa till med anteckningar kring varje vin men det är absolut inget krav att fylla i det.


 

boka din plats / RESERVEZ VOTRE PLACE

Ditt namn *
Ditt namn
Välj vilken provning du vill delta i / Choisissez la degustation à laquelle vous voulez participer.